فرش های غرب ایران

[ad_1]

فرش دستباف, فرش و گلیم, قالیچه های ایران

انتساب فرش ها به غرب ایران صرفا بر مبنای جغرافیایی صورت می گیرد. در شهرهای گوناگون این منطقه وسیع که از لحاظ بزرگی با آلمان غربی قابل قیاس هست.

ایرانیان شهر نشین در مجاورت با روستاییان و عشایر و آبادی نشینان اطراف که از سواد به نسبت کمتری بهره دارند زندگی می کنند. عشایر با اصلیت و زبان مختلف و رسوم و عادات گوناگون در این منطقه سکنی دارند.

در هیچ کجای ایران تضادهای فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی به اندازه این منطقه که دومین گرایش کوه های بلند ایران یعنی زاگرس در آن قرار دارد وجود ندارد و درست به همین اندازه ، آب و هوا ، جغرافیا و گل و گیاه و جانوران تحول و تنوع موجود هست.

غرب ایران که از شمال با آذربایجان و کوهپایه های البرز ، از شرق با خطی که بطور عمودی از تهران تا خلیج فارس رسم گردد و از غرب با ترکیه و عراق هم مرز هست و دارای مناطقی هست که بواقع تنها یک چیز به اشتراک دارند و آن هم تولید فرش هست. دورن چادرهای عشایر یا منزل های کوچک آبادی نشینان در سایه نخل های واحه ها ، و در کارگاه های کوچک روستاییان و حتی در کارخانه های بزرگ سازمان یافته صنعتی و در هر جای دیگر این منطقه بزرگ ، فرش بخشی قابل توجهی از درآمد مردم را تشکیل می دهد ، خواه از راه فروش و خواه تبادل.

بیشتر بخوانید:  نمد مالی صنایع دستی چهارمحال و بختیاری

فرش دستباف, فرش و گلیم, قالیچه های ایران

به رغم این امر ، این منطقه که چندان تحت تاثیر رویدادها واقع نشده ، فرش هایی به بازار جهانی عرضه داشته که مخصوص این منطقه بزرگ و خودکفا می باشند. فرش های این منطقه حاوی فرش های آسان و قطور با رنگ بندی بدیع و عالی از کوه نشینان کرد و لرها هست. فرش های زیبا و نفیس ریز بافت کردهای سنه ، بیجار و یا ناحیه شرق گرایش کوه های زاگرس ، قطعات دیدنی و درخشان اراک را تداعی می کنند. آوردن نام کلیه جاهایی که در آنها فرش های غرب ایران بافته می شوند ناممکن هست زیرا از هر دهکده و هر واحه فرش هایی به بازار و مراکز گردآوری سریال ها آورده می شود.

بیشتر بخوانید:  انواع گره ها در فرش ایرانی

این نام ها اغلب بطور تصویری و دلخواهی انتخاب می شوند و درباره ی اصلیت یا کیفیت فرش اطلاعات چندانی در اختیار طالبان غیر پیشه ای قرار نمی دهند. در این باره بهتر هست از کارشناسان فرش تبعیت نموده که فرش های غرب ایران را به سه گروه اصلی برمبنای ویژگی های خاص آنها دسته بندی کرده اند : فرش های کردی ، فرش های همدانی و فرش اراک یا محال. تولیدات هزاران چادر عشایر و آبادی ها و روستاهای همدان تحت عنوان گوناگون : بش قارداش بوبوک توسعه‌یافته ، بروجرد ، درجزین ، کنگاور ، کبودرآهنگ ، مهربان ، منصورآباد ، تاجی توسعه‌یافته از راه بازارهای همدان به منزل های غربیان راه می یابند.

بیشتر بخوانید:  آشنایی با هنر گچمه بافی

لکن آنهایی که بعنوان خاستگاه اصلی قالی همدان مدنظر ما هستند مراکزی مشابه : برچلو ، جوزان ، همدان ، انجلاس ، قره گوزلو ، خامش ، قلتق ، لیلیان ، ملایر ، مزلقان ، ساوه ، شاهسون و تفرش می باشد.

منبع:blog.iran-carpet.com

[ad_2]